Souhlasím se shromažďováním a zpracováním souborů cookies, které zpracovává společnost Google v souladu se svými Zásadami. Více informací ZDE. Rozumím

Firma MP TOBACCO s.r.o. vznikla v roce 2003 a prováděla nejprve distribuci tabákových výrobků na českém trhu, zatímco firma UNIVERSAL se zabývala výhradně dovozem ze zahraničí. Postupem času se z ní stala silná, moderní, prosperující firma, která se během několika let usilovné práce propracovala na špičku českých distributorů tabákových výrobků, dýmek a příslušenství.

Firma Milan Pokorný – UNIVERSAL patřila k tradičním českým dovozcům a distributorům tabákových výrobků. Na českém a slovenském trhu působila již od roku 1991V minulosti jsme uváděli na český trh takové značky, jako cigarety HB od firmy BAT, nebo doutníky firmy Henri Wintermans – Holandsko. Později rozšířila svůj sortiment o špičkové prémiové long fillery TE AMO a SANTA CLARA z Mexika, kubánské doutníky, doutníky RAMAYANA a ADIPATI z Indonésie, doutníčky GOLD SEAL PREMIUM a HŘEBÍČKOVÉ DOUTNÍČKY SPICE ISLAND a hřebíčkové cigarety z Indonésie od firmy DJARUM, ochucené doutníky DON CAMILO z Mexika, vynikající cigaretové tabáky pro balení cigaret NELSON a také tabákovou surovinu pro průmyslovou výrobu cigaret. Spolu s tabákem začala nabízet také cigaretové dutinky „USA CIGARETTE“ a plničky dutinek „CLASIC“. Nakonec přibyly do sortimentu také hrací karty a široká řadu humidorů, ořezávačů, doutníkových popelníků a dýmek.